کلینیک شنوایی سنجی و درمان وزوز گوش و سرگیجه مهرگان سمعک کلینیک شنوایی سنجی و درمان وزوز گوش و سرگیجه مهرگان سمعک .

کلینیک شنوایی سنجی و درمان وزوز گوش و سرگیجه مهرگان سمعک

مانور درمانی سرگیجه وضعیتی

مانور سرگیجه درمانی
مانور سرگیجه وضعیتی تمرینی است که برای درمان نوعی سرگیجه به نام سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم انجام می شود. سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم (BPPV) به دلیل مشکل در گوش داخلی ایجاد می شود.
اغلب با افزایش سن همراه است، اما آسیب های سر نیز می تواند باعث آن شود. مانور درمانی سرگیجه  وضعیتی می تواند توسط پزشک برای تسکین علائم انجام شود، ما در کلینیک موج با پیشرفته ترین تجهیزات در جهت تسکین سرگیجه و درمان قدم برمیداریم و بیماران ما در این مجموعه تجربه های بسیار عالی را بعد از مانور درمانی تجربه میکنند.

هدف از مانور درمانی
هدف از مانور درمانی سرگیجه وضعیتی جا انداختن کریستال هایی در گوش است که ممکن است تعادل را تحت تاثیر قرار دهند. مانور درمانی سرگیجه وضعیتی مجموعه‌ای از حرکات است که معمولاً توسط پزشک برای کاهش علائم BPPV روی یک فرد انجام می‌شود.
تحقیقات نشان داده است که این یک درمان آسان، ایمن و موثر برای این بیماری در دراز مدت و کوتاه مدت است. گاهی اوقات مانور درمانی سرگیجه وضعیتی را مانور تغییر موقعیت ذرات یا مانور تغییر موقعیت کانال می نامند.
این نام‌ها به این دلیل استفاده می‌شوند که مانور درمانی شامل یک سری حرکات است که به تغییر مکان کریستال‌ها در گوش فرد کمک می‌کند که ممکن است باعث احساس سرگیجه شود.
جابجایی کریستال ها به تسکین سرگیجه و حالت تهوع فرد کمک می کند. مانور درمانی سرگیجه وضعیتی  برای درمان سرگیجه ناشی از چیزی غیر از BPPV مناسب نیست. اگر فردی مطمئن نیست که چه چیزی باعث سرگیجه او شده است، باید با پزشک صحبت کند و بخواهد معاینه شود.

علت های سرگیجه
سایر علل سرگیجه عبارتند از: میگرن عفونت های گوش کم خونی سکته مغزی پس از نشان دادن مانور درمانی سرگیجه وضعیتی  توسط پزشک، یک فرد مبتلا به BPPV می تواند هر زمان که نیاز به تسکین علائم خود داشته باشد،
میتوانید مجددا آن را توسط پزشک تکرار کنید. مردم اغلب انجام مانور درمانی سرگیجه وضعیتی را مفید می دانند، زیرا چرخش و چرخش می تواند باعث ایجاد علائم شود.

BPPV چیست؟ سرگیجه، حالت تهوع و مشکلات بینایی همگی از علائم بالقوه BPPV هستند. BPPV یک نوع رایج سرگیجه است که مشخص شده است تا 17 درصد از موارد سرگیجه را منشأ دارد. علت آن مشکل در گوش داخلی است. کریستال های کوچکی به نام کانال در گوش داخلی شل می شوند. آنها می توانند در کانال های نیم دایره ای گوش قرار گیرند. هنگامی که این کریستال ها به اطراف حرکت می کنند، باعث جابجایی مایع در گوش می شوند. هنگامی که یک فرد سر خود را به موقعیت دیگری حرکت می دهد، این احساس چرخش ایجاد می کند. این احساس چرخش معمولاً سرگیجه نامیده می شود.
علائم BPPV زمانی که فرد مبتلا به این عارضه سر خود را حرکت می دهد به سرعت ظاهر می شود. به عنوان مثال، علائم می توانند هنگام چرخش در طول شب ایجاد شوند. علائم ممکن است از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد و شامل موارد زیر است: سرگیجه حالت تهوع اختلالات بینایی مانور درمانی نحوه عملکرد مانور درمانی سرگیجه وضعیتی برای قرار دادن سر در زاویه ای طراحی شده است که گرانش می تواند به تسکین علائم کمک کند. کج کردن سر می تواند کریستال ها را از کانال های نیم دایره ای گوش خارج کند. این بدان معنی است که آنها از جابجایی مایع خودداری می کنند و سرگیجه و حالت تهوع ناشی از آن را تسکین می دهند. به این ترتیب مانور درمانی سرگیجه وضعیتی  علائم BPPV را برطرف می کند.

با این حال، ممکن است نیاز به تکرار بیش از یک بار باشد، زیرا گاهی اوقات حرکات می توانند کریستال ها را پس از درمان اولیه از جای خود خارج کنند. آیا مانور درمانی سرگیجه وضعیتی بلافاصله تاثیر میگذارد؟ مانور درمانی سرگیجه وضعیتی  اغلب برای بسیاری از بیماران مبتلا به BPPV موثر است، به خصوص در مواردی که به نظر می رسد برخی حرکات سر باعث ایجاد سرگیجه می شود. بسیاری از بیماران ما می گویند علائم آنها بلافاصله پس از مانور از بین می رود، و تجربه دلبخشی را بعد از درمان داشته اند.
پس از انجام مانور درمانی سرگیجه وضعیتی ، پزشک به فرد مبتلا به BPPV توصیه می کند که از حرکاتی که می تواند کریستال ها را از جای خود خارج کند، اجتناب کند. این حرکات عبارتند از: به سرعت خم شدن سریع دراز کشیدن کج کردن سر حرکت سر به جلو و عقب پزشک ممکن است توصیه کند که فرد از یقه نرم استفاده کند تا از انجام این حرکات جلوگیری کند. همچنین ممکن است به آنها توصیه شود که روی دو یا سه بالش بخوابند تا سرشان با زاویه 45 درجه بلند شود. اگرچه ممکن است نیاز به تکرار بیش از یک بار باشد، اما مانور درمانی سرگیجه وضعیتی در درمان بیش از 90 درصد منابع مورد اعتماد افراد موثر است.در موارد نادری که این درمان علائم BPPV را از بین نبرد، جراحی روی کانال گوش ممکن است یک گزینه ایمن و موثر باشد.

دستور العمل مانور توانبخشی سرگیجه
 
نتیجه گیری از مانور درمانی سرگیجه
نتیجه گیری از مانور درمانی سرگیجه : مانور درمانی سرگیجه وضعیتی تمریناتی هستند که برای درمان سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم (BPPV) استفاده می شوند. آنها با کمک پزشک یا فیزیوتراپیست انجام می شوند. معمولاً یک جلسه 10 تا 15 دقیقه ای تنها چیزی است که لازم است. هنگامی که سر شما به طور محکم در موقعیت های مختلف حرکت می کند، بقایای کریستال کلسیم (کانالیث) که باعث سرگیجه می شود، از کانال نیم دایره ای خارج می شود و به ناحیه ای از گوش داخلی می رود، جایی که دیگر علائمی ایجاد نمی کند. دو مانور با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.
 

 


برچسب: درمان سرگیجه،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۰۱:۱۸:۲۲ توسط:حیدری موضوع: درمان وزوز گوش نظرات (0)

علائم و انواع وزوز گوش چیست؟

دو طبقه بندی کلی از وزوز گوش وجود دارد. اگرچه وزوز اختلالی است که عموماً در بزرگسالان دیده می شود، اما افراد در تمامی سنین می توانند آن را تجربه کنند. اگر شنیدن این صدای کاذب همراه با کم شنوایی و سرگیجه باشد، امکان ابتلای فرد به بیماری منییر (نوعی بیماری گوش داخلی) وجود دارد.
وزوز گوش به خودی خود یک بیماری محسوب نمی شود بلکه معمولاً علامتی از یک بیماری زمینه است. آمارها نشان می دهد که تفریباً یک پنجم افراد در ایالات متحده آمریکا به نوعی از وزوز گوش رنج می برند.

درمان وزوز گوش

وزوز عینی
وزوز عینی شیوع نسبتاً اندکی دارد و در آن، علاوه بر بیمار، پزشک نیز می تواند وزوز گوش را بشنود. این نوع نادر بیماری معمولاً ناشی از مشکلات عروقی، انقباضات عضلانی یا اختلالات انتقال استخوانی گوش داخلی است. در کمتر از 5 درصد مبتلایان، این نوع از وزوز مشاهده می گردد. برخی افراد مبتلا گزارش می کنند که وزوز گوششان با ضربان قلب هماهنگ است و به صورت وزوز ضربانی مداوم شنیده می شود. در این موارد، درمان های ویژه ای که ممکن است جراحی را نیز در بر گیرد، به بیمار توصیه می شود.

وزوز ذهنی
وزوز ذهنی شایع ترین نوع این مشکل است و تقریباً در 95 درصد مبتلایان روی می دهد که در آن فقط خود فرد قادر به شنیدن صدای وزوز می باشد. معمولاً تمامی مشکلات گوش خارجی، میانی و داخلی منجر به وقوع این نوع وزوز می گردد. در 80 درصد کم شنوایی های حسی عصبی که آسیب عصب شنوایی یا سلول های مویی حلزون گوش روی می دهد، این نوع وزوز رخ می دهد. البته، کیفیت و ویژگی این نوع وزوز در افراد مختلف گوناگون است و هر فرد به شکلی خاص به خود این مشکل را تجربه می نماید.

احساس شما چگونه خواهد بود؟
قطعاً شنیدن زنگ ممتد در گوش خوشایند نبوده و می توند خواب یا تمرکز شما را مختل کند. ناراحتی مداوم، کم خوابی و ناتوانی در انجام امور روزمره ای که بدان عادت داشته اید حتی میتواند منجر به افسردگی و اضطراب گردد. به طور ویژه، اگر وزوز به هنگام کار یا دیگر شرایط استرس زا تشدید گردد، می تواند اضطراب بیشتری را بر شما تحمیل کند. بسیاری از مبتلایان به وزوز بر این باورند که استرس موجب بدتر شدن وزوز گوش در آنها می شود. علاوه بر این، ممکن است نشانه های دیگری همچون کم شنوایی و سرگیجه را نیز همراه با وزوز تجربه نمائید.

علل پزشکی مرتبط با وزوز
وزوز گوش می تواند یکی از نشانه های اولیه ابتلا به تومور عصب شنوایی باشد که البته اغلب همراه با فلج عصب صورتی، سردرد، حالت تهوع، استفراغ و التهاب قرنیه است. در تصلب شریان کاروتید نیز بیمار تجربه وزوز مداوم را خواهد داشت که با فشار وارد نمودن بر شریان کاروتید قطع می گردد. از دیگر بیماری های همراه با نشانه وزوز گوش می توان به آرتریت فرسایشی مهره های گردن، باز بودن ناهنجار شیپور استاش و تومور گلوموس جوگولار اشاره نمود. بیماران مبتلا به فشارخون شدید نیز اغلب وزوز زیر دو طرفه همراه با سردرد، بی خوابی، تهوع، استفراغ، تاری دید و حتی تشنج را تجربه می کنند.

شنیدن صداهای مختلف چه معنایی دارد؟
کیفیت صدایی که شما می شنوید، می تواند متخصصین را در شناسایی بهترین روش درمانتان یاری کند. اگر صدای وزوز گوش شما شبیه تق تق (کلیک مانند) است و برای چند ثانیه تا چند دقیقه دوام دارد، احتمالاً منشأ آن از انقباض عضلان درون یا اطراف گوش است.
اگر صدایی شبیه به موج آب یا هوم مانند می شنوید، معمولاً ریشه مشکل در سیستم عروقی است. در این حالت، تغییر وضعیت بدن یا ورزش کردن می تواند موجب عود وزوز یا تشدید آن شود. توجه کنید که شدت وزوز شما در حالت خوابیده یا ایستاده تفوتی دارد یا خیر؟
سفت شدن استخوانچه های گوش میانی (اتواسکلروزیس) نیز منجر به وزوز بم شود. این نوع وزوز می تواند ممتد بوده یا قطع و وصل شود. وجود جسم خارجی، مو یا جرم در مجرای گوش نیز موجب شنیدن صداهای مختلفی خواهد شد.
برخی مبتلایان نیز گزارش می کنند که صدای وزوزشان شبیه به ضربان قلب است. در این حالت، احتمال درگیری عروق خونی وجود دارد. فشار خون بالا، اتساع عروق یا تومورها می توانند موجب تقویت صدای ضربان قلب در گوش شوند. ضمناً این نوع وزوز ممکن است در نتیجه مسدود کردن مجرای گوش نیز شنیده شود.

تشخیص وزوز
پس از تجربه نشانه های وزوز گوش به شنوایی شناس مراجعه کنید. شنوایی شناس معاینه فیزیکی گوش ها و آزمایش شنوایی شما را به عمل می آورد. صداهایی از طریق هدفون به گوش شما ارایه شده و از شما خواسته می شود تا به محض شنیدن صداها، پاسخ دهید. این آزمایش به متخصص شنوایی شناسی امکان می دهد تا علت مشکل شما را شناسایی کند. ضمناً نتایج شما با دیگر همسالان و همجنسانتان که وضعیت هنجار دارند مقایسه می گردد. ضمناً ممکن است از شما خواسته شود تا حرکاتی نظیر چرخاندن چشم ها، باز و بسته کردن و فشار دادن فک، چرخاندن گردن، دست ها و پاها را انجام دهید.


برچسب: وزوز گوش،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۴۴:۴۲ توسط:حیدری موضوع: درمان وزوز گوش نظرات (0)